戶戶送送餐專員感謝基金

戶戶送 Deliveroo 於3月8日宣佈期望喺不久嘅將來上市。

戶戶送團隊對此消息非常興奮,如果無你哋亦唔會有今日嘅戶戶送 Deliveroo。感謝你同一眾送餐專員嘅努力,喺12個戶戶送營運嘅市場中,每星期都有數百萬顧客選擇使用 戶戶送 Deliveroo 訂餐。無論係熱愛美食嘅食客定係需要購買日用品嘅顧客,大家都知道可以信賴戶戶送將所需所想送到府上。

你對優質服務嘅堅持唔單只幫助我哋贏取顧客嘅信任,亦贏得115,000 間餐廳和雜貨合作夥伴信賴。喺過去一年中,你付出嘅努力絕對唔止喺派送美食咁簡單。你喺支援香港各行各業中亦發揮至關重要嘅作用,幫助因為疫情影響而無法外出嘅人能夠安全收到食物。

 

一旦戶戶送決定進行首次公開募股(IPO),我哋會透過戶戶送送餐專員感謝基金以現金獎賞*形式表揚自戶戶送於 2013 年開始營運以來為公司作出最重大貢獻嘅送餐專員。

 

符合領取現金獎賞資格嘅送餐專員已經喺電郵同應用程式上收到通知。

送餐專員可能收到的金額將取決於佢哋自從開始同戶戶送合作以嚟完成嘅訂單數量以及該市場嘅完成訂單總數。所有完成 2,000 張訂單或以上、並且首張完成訂單時間為一年前,並且喺 3 月 4 日前 90 日內曾經完成至少一張訂單嘅送餐專員將符合獲得現金獎賞嘅資格。

除咗 戶戶送送餐專員感謝基金 外,戶戶送亦宣布推出價值 5億4千萬港元嘅社區基金,喺未來 5 年投資喺同幫助本地社區、餐廳及送餐專員有關嘅計畫之中。我哋會盡快同你分享更多資訊,亦希望投資喺你認為重要嘅倡議。

 

 

以下為常見問題。如果你有任何疑問,請聯絡戶戶送營運部支援團隊。我哋迫不及待同你一齊慶祝戶戶送如此重大嘅里程碑,期待喺未來同你實現更大成就。

常見問題

戶戶送已宣佈期望喺不久嘅將來上市。最終決定將隨之而來。我哋會盡快通知你相關時間。

上市會令戶戶送擁有更廣泛嘅投資者,有助於公司發展,並繼續喺支援送餐專員方面進行大量投資。我哋最近推出咗戶戶學院、引入自由登入、讓顧客能夠喺收到訂單後支付小費等,並計劃繼續推行類似嘅創新,令你工作時持續享受你重視嘅自由及安全。隨著戶戶送嘅發展,我哋亦將與更多夥伴合作,讓你有更多嘅工作機會。



戶戶送已宣佈期望喺不久嘅將來上市。最終決定將隨之而來。我哋會盡快通知你相關時間。



所有完成 2,000 張訂單或以上、並且首張完成訂單時間為一年前,並且喺 3 月 4 日前 90 日內曾經完成至少一張訂單嘅送餐專員將符合獲得現金獎賞嘅資格。根據完成嘅訂單數量,任何合資格嘅送餐專員可能獲得 HKD $105,000, $10,500, $5,400, $2,000。



送餐專員可能收到的金額將取決於佢哋自從開始同戶戶送合作以嚟完成嘅訂單數量。



一旦戶戶送決定進行首次公開募股,你將可以獲得現金獎賞*。我哋會係不久嘅將來聯絡你並向你確認發放現金獎賞。



唔係。如果你唔想接受現金獎賞,請於 3 月 15 日前通知支援團隊。



你嘅現金獎賞會一如平時支付送餐費用時一樣,透過電匯支付到與戶戶送送餐專員帳戶連接嘅銀行帳戶中。如有需要,你可以自行喺應用程序更改你嘅銀行帳戶資料。



稅項唔會自動喺現金獎賞中扣除。你有責任通過自我評估計算所需繳交嘅稅項金額。當收到現金獎賞時,VAT 稅將有可能適用。



唔會。你是否將獲得現金獎賞以及/或者獲得嘅金額已於 3 月 4 日(即戶戶送宣佈期望喺不久嘅將來上市)確定的。



可以。
如何使用現金獎賞完全取決於你。



戶戶送送餐專員感謝基金 旨在喺戶戶送宣佈期望成為上市公司前,表揚喺 3 月 4 日 符合資格獲得獎賞嘅送餐專員。但請放心,我哋正在以不同方式積極努力,確保同我哋合作嘅所有人對公司嘅持續貢獻得到認可。



唔會,符合獲得現金獎賞資格送餐專員嘅供應商協議必須未被終止,或無收到其供應商協議將會被終止嘅通知。



*此現金獎賞並非於任何司法管辖範圍下提供證券。一經發現任何違反供應商協議和/或未完成身分認證或審查的情況,獎賞將不會於付款日轉帳至送餐專員。Deliveroo 戶戶送對於現金獎賞的資格,計算,付款擁有及保留最終絕對決定權。除非有Deliveroo 戶戶送的具體書面認證,獎賞應付款至送餐專員申請時提供的銀行帳戶。